Kuchyňské skříňky bez úchytek

Kuchyně bez úchytek jsou zajisté okouzlující. Je to moderní trend, který lahodí oku. Přináší čisté linie a ničím nerušený pohled na kuchyňský nábytek. Bezúchytové otevírání, označované jako takzvaný push-up, je zkrátka hitem posledních let. Hodí se tedy především do moderního interiéru, kompatibilitu s rustikálním nábytkem byste hledali jen těžko. A pokud jste právě vyznavači moderního stylu a kuchyňský nábytek bez úchytek se vám líbí, pojďme si říct, jaké jsou jeho výhody, ale poukažme také na možné nevýhody.

Snadnější údržba

Výhodou bezúchytového systému je především fakt, že skříňky bez úchytek se samozřejmě mnohem lépe a snadněji čistí. Čistíte rovinu, to znamená, že to jde rychle a jednoduše. Další výhodou může být možnost otevření poklepáním či dotykem. Takže pokud máte zrovna špinavé ruce, tak takovou skříňku otevřete úplně jednoduše třeba loktem nebo kolenem. Kuchyňský nábytek může být dokonce navržen tak důmyslně, že na první pohled ani nepůjde poznat, že se jedná o úložný prostor. A to právě díky absenci nějakých úchytek. Další výhodou je to, že ani v malé kuchyni se nemusíte bát, že byste se mohli poranit o úchytky, které vyčnívají do prostoru. Dokonalé, zdá se.

Pozor na nekvalitní systémy

Přesto je třeba si při volbě kuchyňského nábytku bez úchytek dát pozor na levnější typy, kterým hrozí častá poruchovost. Takže je jasné, že je to trochu dražší záležitost. Vzhled vašeho domova navíc musí být skutečně v moderním stylu, jinak tento typ skříněk bude působit jako pěst na oko. Co je pro někoho elegantní a skvostné může pro jiného působit trochu chladně až sterilně či neosobně.

Pokud tedy máte raději útulné kuchyně, zvolte klasické úchytky. Popřípadě se můžete přiklonit k některé z alternativních variant. Existují například zápustné úchytky, které nikde nevyčnívají. Nebo kazetové úchytky, kdy se po stisknutí spodní části úchytky vyklopí madlo, které se pak zase automaticky sklopí zpět.

Publikováno : 23. 11. 2022