Jak uspořádat vnitřek vestavěné skříně

Vestavěná skříň nabízí netušené možnosti, jak si ji uvnitř uspořádat přesně podle toho, aby vám to vyhovovalo. Abyste měli vše přehledně po ruce a nemuseli nikdy nic zdlouhavě hledat. A převracet a přeskládávat vše, než najdete to, co zrovna potřebujte. Vestavěná skříň vám bude velice dobře sloužit, bude-li uzpůsobena na míru vašim každodenním potřebám.

Vnitřní uspořádání vaší vestavěné skříně určuje její funkčnost. A tak je třeba přemýšlet už při plánování jejího budoucího zařizování. Jak tedy navrhnout vnitřek vestavěných skříní tak, abyste co nejvíce a nejlépe využili její prostor?

Měli byste zvážit, kde co chcete mít. Zda ve skříni budete mít pouze oděvy anebo ji potřebujete využívat na uskladnění i jiných věcí jako je třeba sportovní vybavení nebo třeba vysavač a další záležitosti, které vypadají lépe, když jsou schované. Pak už se stačí držet následujících zásad.

  1. Nejčastěji používané oblečení se obvykle dává do střední části, z toho důvodu, aby bylo hned po ruce a nemuseli jste se k němu ohýbat ani se pro něj někam natahovat.
  2. Do skříně umístěte jednu nebo do prostornější skříně klidně i dvě šatní tyče na oblečení, které věšíme na ramínka. Ty mohou být klidně i nad sebou, kdy nižší tyč bude pro partnerku, který je obvykle menší a vyšší pro partnera. Praktické jsou i výsuvné držáky na kalhoty.
  3. Spodní část skříně může sloužit jako místo pro koše na špinavé prádlo. Hodí se sem pak i šuplíky na spodní prádlo nebo třeba poličky na boty.
  4. Do horní části skříně se doporučuje umístit například čisté povlečení a ručníky a podobné vybavení, které nepotřebujete zrovna denně. Vynikajícím pomocníkem jsou sklopné šatní tyče, které mají tu výhodu, že se jednoduše dostanete do horní části skříně, aniž byste potřebovali nějaké schůdky nebo stoličku.
  5. Pokud je vaše skříň velká a můžete ji využít jako zázemí pro úklidové pomůcky, směle do toho. Sezónní sportovní oděvy, jako třeba lyžařské oblečení či cyklistickou výbavu a jiné můžete také umístit do horní části skříně. Co se týče vysavače a žehličky, ty dejte raději do prostoru vespod skříně, aby se vám s nimi lépe manipulovalo.

Nezapomeňte ani na osvětlení, které ne jen že dotváří příjemnou atmosféru, ale hlavně díky němu budete mít o věcech perfektní přehled, i kdyby byly v tom nejzapadlejším koutě.

Publikováno : 8. 1. 2023